You are currently viewing A raszta tincsek át forgatásának módszeréhez plusz gondolatok

A raszta tincsek át forgatásának módszeréhez plusz gondolatok

Nagy viták zajlanak évek óta arról, hogy a raszta tincsek átforgatása egy rossz vagy egy jó módszer-e. Én mindig is az átforgatás híve voltam. Bár nem mondom azt, hogy ez az egyetlen egy lehetséges módszer a raszta tincsek tövének rendbe tételéhez. Viszont ez az a módszer, ami hosszú távon a legegységesebb tincseket adja ki számunkra. Továbbá bárki a legkisebb gyakorlat nélkül egy perc alatt meg tudja tanulni, és saját magán pillanatok alatt rendbe tudja tenni raszta tincseinek tövét. Szóval egy bárki által könnyen alkalmazható és nagyon gyors módszerről van szó. Ahol nagyon kicsi a hibázás lehetősége. Ezek miatt inkább ajánlani szoktam a tincs átforgatás módszert mint lebeszélni róla bárkit.

Az ellenérv a raszta tincsek átforgatás ellen az szokott lenni, hogy el vékonyodik a tincs vagy hosszabb távon lyukacsos kinézetet kapnak. Az elvékonyodás csak egy esztétikai délibábként jelentkezik. A tincsek nem lesznek vékonyabbak az átforgatás következtében. Annál egyszerűen csak annyi történik, hogy úgy összeáll, mintha tökéletesen jól meghorgolt állapotában lenne. Minél alaposabban elkészül vagy megjavítása kerül egy raszta tincs – a puha a laza állapotához képest – annál szűkebb kinézetű, szorosabb, azaz kicsiknek tűnő lesz az átmérője. De ez a tökéletes rasztát jelenti, nem pedig a vékonyodás jele.

Ha történt egy kis kellemetlenség ne aggódj.

Másik érv lenne ahogy már említettem is a lyukacsosodás. Ez csak abban az esetben létezik, azaz jön létre, hogyha valaki rendszeresen elrontja az át fordítást. Ami figyelmetlenség vagy információ hiányában történik. Egyetlen egy a raszta tincs átfordításról szóló videó alapos megnézése után helyre tud állni a módszer bárkinél, és ettől kezdve nem lesz lyukacsos a raszta megjelenése. Továbbá a lyukacsos állapot tapasztalt raszta készítő állattal eltüntethető, kijavítható, azaz nem egy végleges hibáról van szó.

Remélem kellő információt adtam ahhoz, hogy te se félj a raszta tincseid átforgatásától. Ha magadnak javítod a hajat, ha nem. Ezzel mindenképpen szebb állapotúvá teheted a mindennapjaidat.

Leave a Reply