You are currently viewing Az igényes raszta modern raszta?

Az igényes raszta modern raszta?

A raszta haj igényességéről és divatjairól fog szólni az alábbi cikk. Nem szeretném senkinek megmondani, hogy hogyan öltözzön, miként kösse fel a haját, hogy reggeli fogmosást mennyire alaposan végezze. Itt nem erről van szó! Hanem egy globális, társadalmi ügy az írás témája.

Az egy erő teljesen téves hit, hogy aki rasztát visel, az egyfajta ősember életmódot kell, hogy képviseljen. Csak mert valakinek raszta haja van, az nem jelenti azt, hogy ruházatában öltözködési stílusában, tisztálkodásában, akár még a munkahelyen képviselt szakterületen is a modern világ elutasításában létezik. A mókus nadrág, punkosan szétszakított farmerek vagy az új hippi lenvászon alapú ruházatának viselése kifejezetten kevés rasztára jellemző a teljes (akárcsak magyar) raszta populációt is megfigyelve.

Figyelni kell a hajtípusokra.

Mi is a másik oldala? Zakós, öltönyös és inges, divatosan öltöző raszta nem feltétlen jut sokak eszébe. Pedig már több mint 50%-a magyarországi rasztáknak is ilyen stílus mentén öltözködik és létezik. Sőt, nagyobb számban van köztük vállalkozó, középvezető, programozó vagy tudományos életben mozgó személy, mint azt az utca embere képzelné a legnagyobb jóindulattal.

Ez a cikk nem az aktuális statisztikákat és világ divatot hivatott bemutatni, hanem arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a raszta törzsi és barbár megítéléséből te magad is segíthetsz kilépni a stílusoddal. Öltözz bátran modernen! Használd tabletedet, mobilodat és laptopod a mások előtt! Hagy lássák, hogy te nem egy anti-technológiai stílust képviselsz.

This Post Has One Comment

Leave a Reply