You are currently viewing Raszta készítés vs természetes raszta

Raszta készítés vs természetes raszta

Örök ideológiai párharc dúl a természetes és a készített raszták között. Viszont itt csak személyekre gondolunk nem pedig a hajra. Mivel a készített raszta haj már réges-régen meg nyerte nemcsak a csatát, hanem a háborút is. Senki nem szeretne természetes úton raszta hajat, esetleg páran poénból, lázadásból vagy spórolásból megpróbálkoznak ezzel a közel sem rövid és kényelmes móddal.

A természetes raszta esetében úgy állnak össze a hajszálak és annyi idő alatt teszik azt, ahogy nekik (a hajszálaknak) kényelmes és jól esik. Itt nem napokról vagy órákról, hanem hónapokról és évekről beszélünk. Sok esetben van a fejnek olyan része ahol a többihez képest sokszorosan nagyobb tincs áll össze. Máshol megesik, hogy akár évek után is egy nagy adag normál haj helyezkedik el a fej valamely régióján. 

Ha raszta hajat viselsz attól lehetsz modern.

A készített raszta esetében félreértés ne essék! Lehet különböző tincs méreteket kérni a raszta készítőtől pont úgy, ahogy szimmetrikus, teljes mértékben egyforma tincsekkel is rendelkezhetünk. Ezt vágyunk szerint kell eldöntenünk és kérnünk készítéskor. Viszont ez előbbi esetben van opciónk kérni a tudatosan alkotott káosz kinézetet, nem pedig csak várni hogyan is sikerül a raszta haj (ahogy a természet keze által történne). Emiatt a szép, de természetesnek tűnő raszta hajak is készítve lettek. Viszont ezen szempont figyelemben tartása mellett készülten.

Az már divat kérdése és nem technika kérdése, hogy valaki természetes vagy tökéletesen egyforma tincsekből álló mesterséges kinézetű rasztát szeretne magának.

Leave a Reply