You are currently viewing Minimális hajhossz raszta készítéshez

Minimális hajhossz raszta készítéshez

Sok esetben én magam sem értem, hogy lepődnék meg azon páran, hogy egy vagy két centiméteres hajból nem lehet raszta hajat készíteni. Természetesen ismerik a raszta hosszabbítás fogalmát, de azért a fizikának is vannak korlátai.

Így hát jól sejted, kel hogy legyen egy minimális méret melyből raszta hajat lehet készíteni. Az pedig jelen pillanatban nem fontos kérdés, hogy mekkora raszta haj készül a minimális méretből. Hiszen jól tudjuk, ha már raszta tincsek helyezkednek el egy fejen, a raszta hosszabbítása bármilyen hosszú tincsekre transzformálható.

A raszta készítéséhez legalább 12 cm-es haj hosszúsággal kell rendelkezni. Itt nem egyetlen egy 12 centis hajszálról beszélek, úgyhogy az összes többi haj rész 8 cm vagy esetleg 6 cm-es. A minimális hajhoz 12 cm, tehát valószínű hogy ez esetben ennél hosszabb hajszálak itt is lesznek. 

Alaposan járjunk utána ki a legjobb, mert hibák bármikor adódhatnak.

Viszont nem érdemes önmagadat és a raszta készítőt átverni a felül becsült mérettel. Mondva azt, hogy már megvan a minimális haj hosszod. Csak mert annyira várod hogy rasztává válhass. Azontúl, hogy a raszta készítő jobban meg fog szenvedni a hajad összeállításával, hosszútávon te fogsz pórul járni az elkapkodott készítés miatt. 

A minimális hajhossz azért lett kitalálva raszta készítő mesterek oldaláról, mert a haj szálai nem maradnak raszta elrendezésben ellenkező esetben. Azaz raszta tincs formája nem megőrizhető, ha nincsen meg egy kellő hosszúság ahhoz, hogy egyben tudjanak maradni. Azaz pénzt dobsz ki az ablakon, ha nincs meg a 12 cm-ed és nem bírsz várni még pár hét hajnövesztést mielőtt rasztád készülne.

Leave a Reply